AUTO - MOTO

Grand Prix στην πόλη του Μπακού

Καλό αποτέλεσμα για Alfa Romeo

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team είχε ένα φανταστικό Grand Prix στην πόλη του Μπακού. Σ’ ένα επεισοδιακό και συναρπαστικό αγώνα με δυσκολίες τόσο στη διαδρομή όσο και στις καιρικές συνθήκες πήρε στις καλύτερες δυνατές θέσεις.

Οι Charles Leclerc και Marcus Ericsson έκαναν πολύ καλή δουλειά. Ο Μονεγάσκος στην πρώτη του χρονιά στη F1, τερμάτισε στον 4ο αγώνα του, 6ος, αποκομίζοντας 8 βαθμούς για την ομάδα. Είχε εκκινήσει από την 13η θέση και ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών. Έχοντας δυνατή και σταθερή απόδοση κατόρθωσε να βρεθεί μπροστά από άλλους οδηγούς στο μέσο της κατάταξης. Ο Marcus Ericsson πέτυχε τελικά να τερματίσει 11ος, σ’ έναν δύσκολο γι’ αυτόν αγώνα, ο οποίος οριοθετήθηκε από την εμπλοκή του, σε συμβάν στην αρχή. Αυτό τον υποχρέωσε να πει στα πιτ και ν’ αλλάξει στρατηγική. Η Alfa Romeo Sauber F1 Team έχει ήδη 10 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα Κατασκευαστών και βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας. Ο Charles Leclerc βρίσκεται στη 13η θέση του πρωταθλήματος Οδηγών και ο Marcus Ericsson στην 16η.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):
C37 (Σασί 03/Ferrari)
Αποτέλεσμα: 11ος. Εκκίνησε με πολύ μαλακή γόμα, στον 1ο γύρο άλλαξε σε μαλακή γόμα. Στον 18ο γύρο έβαλε την πάρα πολύ μαλακή γόμα και στον 36ο γύρο έβαλε ένα ακόμη σετ πάρα πολύ μαλακής γόμας.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για μένα. Αναμίχθηκα σε συμβάν στην αρχή και αυτό προκάλεσε ζημιά στο μονοθέσιο. Ήταν δύσκολο να διατηρήσω την πορεία μου μετά απ’ αυτό και υπερέβαλλα εαυτόν για να φτάσω εκ νέου τους άμεσους ανταγωνιστές μου. Στο τέλος ήταν επιτυχία που κατάφερα να τερματίσω στην 11η θέση. Ως ομάδα πήραμε βαθμούς για 2η φορά φέτος, αυτό μας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Η δυναμική μας φαίνεται πιο καθαρά, κάθε Σαββατοκύριακο, που περνά. Πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά τώρα. Ανυπομονώ για το επόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη».

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):
C37 (Σασί 02/Ferrari)
Αποτέλεσμα: 6οςΕκκίνησε με την πολύ μαλακή γόμα, έβαλε τη μαλακή στον 24ο γύρο και την πάρα πολύ μαλακή στον 40οστό γύρο.

«Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Ήταν σίγουρα επεισοδιακός με πολλά συμβάντα στην πίστα, η οδήγηση ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και συνάμα διασκεδαστική. Νιώθω άνετα μέσα στο μονοθέσιο και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα ώστε να βρεθώ μπροστά από τους οδηγούς που ήταν στο μέσο της κατάταξης. Είναι απίστευτο συναίσθημα να κερδίζεις για πρώτη φορά βαθμούς στη Formula 1. Ως ομάδα βλέπουμε τη δυναμική μας και ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ανυπομονώ να συνεχίσουμε, σ’ αυτό το θετικό μονοπάτι».

Frederic Vasseur, επικεφαλής ομάδας:
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που κάναμε όλο το αγωνιστικό τριήμερο. Ξεκινήσαμε από την Παρασκευή, μετά πήγαμε καλά στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Charles κέρδισε τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1 τερματίζοντας στην 6η θέση. Ο ρυθμός του, στον αγώνα, ήταν δυνατός και έκανε σταθερή δουλειά. Ο Marcus πάλεψε καλά. Ενεπλάκη σε συμβάν στην αρχή του αγώνα, αυτό τον έριξε πίσω και τα πράγματα έγιναν δύσκολα γι’ αυτόν. Παραταύτα κατάφερε ν’ ανακάμψει και να πλησιάσει τους οδηγούς που βρίσκονταν στο μέσο της κατάταξης. Τελικά τερμάτισε 11ος, παραλίγο να κερδίσει βαθμούς. Ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα για την ομάδα, όχι μόνο οι βαθμοί αλλά και ο ρυθμός που είχαμε ειδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα. Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, ώστε να συνεχίσουμε την καλή δουλειά».

Πηγή: autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.