ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Καρπάτσιο φράουλα

Το καρπάτσιο (carpaccio) είναι από τις συνταγές που κρύβουν πίσω τους μια μεγάλη ιστορία. Από ιατρική και κοινωνική ανάγκη, η ωμότητα που φλέρταρε την ευγενική καταγωγή συναντήθηκε τυχαία με την μαγειρική τέχνη και την ζωγραφική. Κάτι τέτοιες ιστορίες, ακόμη κι αν δεν προσδίδουν σπιρτάδα στο μαγειρικό αποτέλεσμα μιας συνταγής, στήνουν μια ενδιαφέρουσα πλοκή που ενισχύει την πολιτισμική προσέγγιση του φαγητού και καλλιεργεί την γαστριμαργική μας κουλτούρα.

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες
  • 2 λεμόνια, χυμός
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με στέβια* + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • παγωτό βανίλια
  • φύλλα βασαιλικού, για γαρνίρισμα

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε κυκλικά σε πιάτα.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, τη ζάχαρη και την κρέμα βαλσαμικού με στέβια*.

Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να γίνεται πολύ πηχτή, προσέχοντας να μην καραμελώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά το κουκουνάρι, μέχρι να ροδίσει.

Περιχύνουμε τις φράουλες με τη σάλτσα, προσθέτουμε μία μπάλα παγωτό βανίλια και ραντίζουμε το παγωτό με λίγη κρέμα βαλσαμικού με στέβια*, γαρνίρουμε με το κουκουνάρι και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.