ΚΟΣΜΟΣ

Εκανε έκκληση για διάλογο

Καταδικάζει ο Πάπας τις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε σήμερα Τετάρτη τις δολοφονίες Παλαιστινίων στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ τονίζοντας πως οι θάνατοι θα φέρουν περισσότερη βία. Συγχρόνως έκανε έκκληση για διάλογο ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

"Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους νεκρούς και τους τραυματίες και βρίσκομαι κοντά με τις προσευχές μου και την αγάπη μου σε όλους όσοι υποφέρουν", είπε ο πάπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

"Επαναλαμβάνω ότι η χρήση βίας ποτέ δεν οδηγεί στην ειρήνη. Ο πόλεμος οδηγεί σε πόλεμο και η βία σε βία".

Τη Δευτέρα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 60 Παλαιστινίους κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ στη διάρκεια διαδηλώσεων έπειτα από τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Αυτή ήταν η πιο αιματηρή ημέρα στη Γάζα εδώ και χρόνια.

Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη το 2014 και ζήτησε από τις δύο πλευρές και από τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσουν τις προσπάθειες "ώστε ο διάλογος, η δικαιοσύνη και η ειρήνη να επικρατήσουν".

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε ομάδα πολωνών βετεράνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο πάπας είπε:

"Δεν μαθαίνουμε ποτέ".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.