ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ελ Πάσο

Κιβώτιο με πυρομαχικά έπεσε από ελικόπτερο σε σχολείο του Τέξας

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ έριξε ένα ολόκληρο κουτί πυρομαχικών σε ένα δημοτικό σχολείο στο Ελ Πάσο του Τέξας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού έχασε αντικείμενα ενώ πετούσε πάνω από κτήρια.

Τα στρατιωτικά πυρομαχικά προσγειώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Πάρκλαντ στις 3:45 μ.μ. την Πέμπτη. Υπάρχουν αμφιλεγόμενες αναφορές, οι οποίες λένε ότι το ελικόπτερο είτε πέταξε το κουτί, είτε απλά το κουτί έπεσε από το αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από το σχολείο.

Το περιστατικό δεν προκάλεσε τραυματισμούς καθώς τα μαθήματα είχαν τελειώσει για την ημέρα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ανεξάρτητης σχολικής συνοικίας Ysleta, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KVIA. Το κουτί φέρεται να προκάλεσε ελαφρές ζημιές στη σχολική οροφή και στην αίθουσα διδασκαλίας, καθώς προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε ένα τμήμα του κτιρίου.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη στρατιωτική βάση Fort Bliss. Οι υπάλληλοι εξέφρασαν τη λύπη τους για το ατύχημα. Η στρατιωτική αστυνομία διερευνά επί του παρόντος το περιστατικό.

Παρόμοια περιστατικά που αφορούσαν αεροσκάφη των Πολεμικών Αεροποριών των ΗΠΑ έχουν συμβεί πρόσφατα στο ιαπωνικό νησί της Οκινάουα, το οποίο φιλοξενεί μεγάλη αμερικανική στρατιωτική παρουσία. Αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεταλλικού πλαισίου, έπεσαν σε ιαπωνικές σχολές από στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ τουλάχιστον τρεις φορές , προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.