ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό μέτωπο», του είπε ο πρωθυπουργός

«Κλείδωσε» ο «γάμος» Τσίπρα-Μπουτάρη

Προς πολιτικό «γάμο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Μπουτάρη εξελίσσεται η στήριξη της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης μετά τη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος το περασμένο Σάββατο, καθώς ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσία του στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κάλεσε τον δήμαρχο «να δώσει τον αγώνα» για το «δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο».

Εξάλλου, η κίνηση του πρωθυπουργού να ανέβει στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον Γιάννη Μπουτάρη είναι υψηλού πολιτικού συμβολισμού, όχι μόνο σε σχέση με την δημοκρατική απάντηση που πρέπει να δίνεται σε φασιστικές επιθέσεις, αλλά και σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Έπαινοι

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, κατά την σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρώτο πολίτη της Θεσσαλονίκης ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στο δημαρχείο της πόλης. «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», του είπε, αναγνωρίζοντας στον δήμαρχο ότι η στάση του «έχει γίνει σύμβολο». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μπορεί κάποιοι να λένε ότι επρόκειτο περί μίας αυθόρμητης επίθεσης, όμως ήταν «οργανωμένη». «Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις», συνέχισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη και εννοώντας, προφανώς, όχι μόνο τον αγώνα ενάντια στην «μαύρη» Θεσσαλονίκη, αλλά και τον αγώνα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ως επικεφαλής αυτού του «δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου».

Σημειωτέον, άλλωστε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διφυή ιστορία της Θεσσαλονίκης, που, από την μία «έχει μια μακρά παράδοση αγώνων», από την άλλη «το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο κυβερνητικός εταίρος του Πάνου Καμμένου τα είπε όλα αυτά;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.