ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας σε κανάλι

Κοντονής για Έλληνες στρατιωτικούς: Ανεξήγητη η στάση του τουρκικού κράτους

«Θεωρώ ότι είναι ατόπημα να προτείνεται να ισοσκελίσουμε εμείς μία παράνομη ενέργεια των τουρκικών αρχών με μία παράνομη ενέργεια των ελληνικών αρχών. Τα πράγματα πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους, η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο κανάλι «Epsilon», ανέφερε: «Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνά στα σύνορα, μπορεί κατά λάθος κάποιος να περάσει τη μεθόριο, από τη μία ή την άλλη πλευρά, και αυτά πρέπει να λήγουν εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς εδώ έχουμε μια ανεξήγητη στάση του τουρκικού κράτους, το οποίο εμπλέκει και την τουρκική δικαιοσύνη με μία παράταση της κράτησης χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, μια παράταση, η οποία έχει υπερβεί κάθε μέτρο αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε από το τουρκικό κράτος και την τουρκική δικαιοσύνη να πράξουν τα νόμιμα».

Ερωτηθείς για τη σύλληψη του Τούρκου και όσα αναφέρονται περί ανταλλαγής ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου για τα ζητήματα αυτά επιλαμβάνεται η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία αυτοδυνάμως αποφασίζει. Θεωρώ ότι είναι ατόπημα να προτείνεται να ισοσκελίσουμε εμείς μία παράνομη ενέργεια των τουρκικών αρχών με μία παράνομη ενέργεια των ελληνικών αρχών. Τα πράγματα πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους, η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει».

«Είναι μια εξωφρενική κατάσταση, εγώ μίλησα και στη Βουλή και σε συνέντευξη μου, και αναφέρθηκα σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρονται στην άμυνα και στην υπέρβαση αμύνης. Αυτά που είπα δεν είχαν καμία σχέση με αυτά τα οποία είχε δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο αγαπητός φίλος Νικός Τόσκας και είχαν να κάνουν με τη διαχείριση ενός τέτοιου δυσάρεστου περιστατικού για οποιονδήποτε πολίτη. Ώρες ώρες πιστεύω ότι δεν έχουμε απλά να κάνουμε με αρρωστημένα μυαλά, έχουμε να κάνουμε με μια άθλια προπαγάνδα, η οποία θέλει να εφευρίσκει διαφορές και διαφωνίες μεταξύ των υπουργών. Ήταν δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να απαντάμε και σε τέτοιους νοσηρούς εγκεφάλους, που τα δημιουργούν και τα κατασκευάζουν», τόνισε.

«Με τους νόμους αποσυμφόρησης, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των κρατουμένων που βγήκαν, επιδεικνύει συμπεριφορά νομοταγούς πολίτη, έχουμε και τα παρατράγουδα, έχουμε και δυστυχώς την επανάκαμψη κάποιων δραστών σε εγκληματική συμπεριφορά γι'αυτό συλλαμβάνονται. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή το ζήτημα της διαχείρησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων για να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Γιατί αν δεν υπάρχουν, η εγκληματικότητα θα οργιάσει, αυτά λένε οι διεθνείς μελέτες», είπε ο κ. Κοντονής.

«Ήδη από το Σεπτέμβριο είχα πάρει την πρωτοβουλία και είχαμε τροποποιήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου σε ένα πλαίσιο αυστηρότερο. Αδικήματα, τα οποία είναι σοβαρά, αυτά εξαιρέθηκαν. Έχουμε την αλλαγή με βάση τις δυνατότητες για καλύτερη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου. Αυτοί οι νόμοι είναι έκτακτοι και δεν είναι δικαίωμα του κρατουμένου και το σωστό θα είναι από τη στιγμή που θα έχουμε μια διαχειρίσιμη κατάσταση στις φυλακές να μην υπάρχουν αποσυμφορητικοί νόμοι» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.