ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ είναι πιο εύκολο να επαναδιαπραγματευτούμε»

Κούλογλου: "Παράδειγμα" τα όσα είπα για τη 13η σύνταξη

«Δεν επιμένω ότι μπορούμε σώνει και καλά να κάνουμε κάτι για τις συντάξεις» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου επιμένοντας, ωστόσο, ότι μετά το τέλος των Μνημονίων «λύνονται τα χέρια της κυβέρνησης.

Ειδικά, δε, για τη χορήγηση 13ης σύνταξης στην ερώτηση αν αποτελεί σχέδιο ή προσωπική του σκέψη, ο κ. Κούλογλου διευκρίνισε ότι «το έκανα ως παράδειγμα για το τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις μετά το τέλος των Μνημονίων».

Έφερε, μάλιστα, το παράδειγμα της Πορτογαλίας λέγοντας ότι «αυξάνουν 50 ευρώ το μήνα τις συντάξεις» και «κανείς από την Κομισιόν δεν είπε κάτι αφού η χώρα υπακούει στο δημοσιονομικό σύμφωνο».

Η βασική ποιοτική διαφορά είναι ότι μέχρι τώρα μας έλεγαν ως εκβιασμό ότι δεν θα δώσουμε τη δόση, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στην Ελλάδα, είπε ότι «η αίσθησή μου είναι ότι θα παραμείνει. Εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ είναι πιο εύκολο να επαναδιαπραγματευτούμε τα μέτρα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εναπομείνασες 12 συντάξεις θα μειωθούν από 1.1.19. Αν μετά τον Αύγουστο, κι ως το Γενάρη, θέλουν να τις μειώσουν κι άλλο, δεν θα προκαλέσει έκπληξη. Εξάλλου ο δημοσιογράφος Κούλογλου έχει τη φήμη του ύπουλου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.