ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος

Κρας τεστ για τη συνοχή στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής

Με το βλέμμα στην σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει εξόδου από το μνημόνιο, κινούνται στο Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό για τρεις λόγους.

Αφενός, διότι η Φώφη Γεννηματά θα έχει την ευκαιρία να επιτεθεί σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα της πρώτης και την στάση της δεύτερης, ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές. Δεύτερον, διότι θα επιδιώξει αρχηγική εμφάνιση, καταθέτοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση του κόμματός της, επί του οποίου και θα καλέσει τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν. Τρίτον, διότι η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, θα αποτελέσει ένα ‘κρας τεστ’ για την ομαλή συμπόρευση στο εξής όλων των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη, στον απόηχο της πρότασης της πρώτης για «εκλογές εδώ και τώρα», φαίνεται να έχει καταλαγιάσει μετά τις απαραίτητες μεσολαβήσεις, αλλά και την συνάντηση των δύο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Το επικρατέστερο σενάριο, μάλιστα, θέλει την Φώφη Γεννηματά να ζητά εκ νέου «εκλογές εδώ και τώρα» σήμερα από το βήμα της Βουλής, εξηγώντας ότι κατά τη γνώμη της η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε άλλη μία συμφωνία με τους δανειστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη να μιλά για ανάγκη ‘αλλαγής πολιτικής’, χωρίς να μπαίνει στο παιχνίδι των ημερομηνιών, ώστε να μη διαφωνήσει εκ νέου και σε …τηλεοπτική μετάδοση, με την Φώφη Γεννηματά.

Και ενώ έτσι, θα ξεπεραστεί ο σκόπελος στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι οι διαφωνίες είναι τόσο πολλές και τόσο μεγάλες, που σύντομα θα οδηγήσουν τους δυο τους σε νέα δημόσια κόντρα. Αυτό θα επιχειρηθεί να αποφευχθεί αύριο Πέμπτη, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής που έχει προγραμματιστεί για τις έξι το απόγευμα. Εκεί, εξάλλου, μαζί με όλα τα άλλα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και τα οργανωτικά ζητήματα του Κινήματος Αλλαγής, θα συζητηθεί και το Σκοπιανό, προκειμένου τουλάχιστον τυχόν νέα διαφωνία να μην υπάρξει επί τη βάση ενός εθνικού και τόσο σημαντικού θέματος…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.