ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία

Με την Τερέζα Μέι θα συναντηθεί ο Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα

Επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσει στις 15 Μαΐου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, μια συνάντηση που σύμφωνα με τη βρετανική πλευρά θα είναι «μια ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία να επισημάνουν τη στενή διμερή σχέση τους και να έχουν σημαντικές συνομιλίες για θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες ημέρες πριν τις πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, που έχουν προκηρυχθεί για τις 24 Ιουνίου, όπου ευελπιστεί ότι θα παραμείνει στην εξουσία.

Μετά το ταξίδι του στη Βρετανία, θα επισκεφθεί το Σαράγεβο, όπου και θα εκφωνήσει ομιλία με ακροατήριο την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη, ενόψει των εκλογών.

Η Βρετανία επιδιώκει ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων
Η Μέι είχε επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιανουάριο του 2017. Στόχος της βρετανικής πλευράς είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών, ενόψει του Brexit.

Ταυτόχρονα, ο βρετανικός όμιλος BAE Systems είχε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Turkish Aerospace Industries (ΤΑΙ) για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Το τελευταίο διάστημα το Λονδίνο έχει πολλαπλασιάσει τις διπλωματικές επαφές του με τρίτες χώρες με σκοπό να προετοιμάσει διμερείς συμφωνίες που θα αντικαταστήσουν εκείνες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.