ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μιλφέιγ με φράουλες

Ουδείς γνωρίζει ποιος εφηύρε το mille-feuille (μιλφέιγ), που το όνομά του σημαίνει «χίλια φύλλα». Πάντως, το γλυκό υπήρχε ήδη τον 17ο αιώνα.

Υλικά

Για τη βάση:
  • 1 φύλλο σφολιάτας (400 γρ), ξεπαγωμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • 250 γρ. φράουλες, για γαρνιτούρα

Για την κρέμα:

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • ½ λοβός βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορνφλάουρ
  • ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. καρύδα, τριμμένη

Εκτέλεση

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορνφλάουρ.

Ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών το μείγμα της κρέμας γάλακτος-βανίλιας, πριν πάρει βράση και ανακατεύουμε.

Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με λίγη άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Ανακατεύουμε τη σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, που έχει κρυώσει και προσθέτουμε την καρύδα.

Για τη βάση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 οC .

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το στρώνουμε σε ένα ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το νερό.

Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα αβγού και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο πρώτο φύλλο, αραδιάζουμε τις μισές φράουλες και επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο.

Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε μερίδες, γαρνίρουμε με φράουλες, που από πριν είχαμε βουτήξει στην κρέμα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.