ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο στον «Φιλελεύθερο»

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία ξαναγίνεται ένα μαζικό λαϊκό κόμμα

Οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στη ΝΔ, λοιπόν, δεν είναι μόνο μία οργανωτική διαδικασία, αλλά και βαθύτατα πολιτική, και αφορά όλους του πολίτες, αναφέρει σε άρθρο του στον «Φιλελεύθερο» ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ ξαναγίνεται ένα μαζικό λαϊκό κόμμα.

«Για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, καθώς και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας που θα γίνει στο τέλος του χρόνου» αναφέρει. Εξηγεί ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο τη ΝΔ, «αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της».

Σημειώνει ότι υλοποιεί την εντολή που του έδωσαν οι πολίτες όταν τον εξέλεξαν: «Να ανοίξω τις πόρτες της παράταξής μας και να μπουν άνθρωποι που μέχρι σήμερα αποθαρρύνονταν να ασχοληθούν με την πολιτική, καθώς έβλεπαν -και δικαίως- τα κόμματα ως κλειστούς μηχανισμούς εξουσίας. Πολλοί μού έλεγαν τότε ότι αυτά δεν γίνονται. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι περίπου 155.000 πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία, «αριθμός πρωτοφανής όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της Ευρώπης» και υπογραμμίζει ότι οι πολίτες αυτοί στηρίζουν εμπράκτως τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες.

«Είπαμε ότι θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους, Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τα 155.000 ενεργά μέλη μας που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έδωσαν 12 ευρώ ως ετήσια συνδρομή για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να ενισχύσουν έτσι τη συλλογική μας προσπάθεια. Σημειώνω δε ότι 30.000 εξ αυτών είναι νέα μέλη που γράφηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Κάνει αναφορά στην πολιτική συγκυρία, σημειώνοντας ότι οι εκλογές λαμβάνουν χώρα ενώ «μία κυνική κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τη Νέα Δημοκρατία να της απαντά δυναμικά, εντός και εκτός Βουλής.

Αποκαλύπτοντας το ψέμα της "καθαρής εξόδου" και προειδοποιώντας για τις μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση αφορολόγητου που έχουν ήδη υπογραφεί. Και καλώντας όλους τους πολίτες να συμπορευθούμε όχι απλά για να φύγει το συντομότερο η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στη Μεταπολίτευση. Αλλά κυρίως για να κάνουμε μαζί, την επομένη μέρα των εθνικών εκλογών, τις αναγκαίες τομές που χρειάζεται η Ελλάδα και να βάλουμε οριστικό τέλος στην κρίση που δοκιμάζει τη χώρα εδώ και 9 χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Τη δημιουργική ανόρθωση απέναντι στην καθήλωση. Τα έργα απέναντι στα λόγια. Το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα δράσης απέναντι στην αποδεδειγμένη ανικανότητα και ιδεοληψία. Την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα απέναντι στην εσωστρέφεια και την παρακμή».

Και καταλήγει, στο άρθρο του στον "Φιλελεύθερο": «Τα 155.000 μέλη μας και οι εκπρόσωποι που θα εκλέξουν θα μεταφέρουν παντού το μήνυμά μας. Να πείσουν ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε καλύτερα. Και να φέρουν την παράταξη της αλήθειας και του αποτελέσματος στην κυβέρνηση. Για να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά. Γιατί όσο και να πιστεύουν κάποιοι ότι το πεδίο της κομματικής αντιπαράθεσης έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο, οι κομματικές μας οργανώσεις εξακολουθούν να επιτελούν ένα κρίσιμο ρόλο.

Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τοπικών κοινωνιών και δίνουν τη μάχη για την επικράτηση των ιδεών μας. Και βέβαια συγκροτούν έναν ετοιμοπόλεμο εκλογικό μηχανισμό που θα δώσει οργανωμένα και συντεταγμένα τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.