ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Αγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο»

ΝΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Γιλντιρίμ και Ακάρ

Απαράδεκτες χαρακτήρισε η ΝΔ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και Χουλουσί Ακάρ.

Ο μεν Γιλντιρίμ, σε συνέντευξη στο «Βήμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πηγή της έντασης στο Αιγαίο είναι η ελληνική αντίληψη, που θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο συνολικά ελληνική θάλασσα. Από την άλλη, ο Ακάρ δήλωσε «εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την πατρίδα και το έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό», σε Μεσόγειο και Αιγαίο, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς για αυτό το θέμα.

«Είναι προφανές ότι οι προκλήσεις δεν πτοούν την Ελλάδα», σχολίασε η ΝΔ, ενώ κάλεσε τους επιτελείς της Αγκυρας να καταλάβουν ότι με τη στάση τους καθιστούν τη χώρα τους προβληματικό γείτονα και αβέβαιο σύμμαχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Είναι προφανές ότι οι προκλήσεις αυτές δεν πτοούν την Ελλάδα.

Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι επιτελείς της Άγκυρας ότι με τη στάση τους απομονώνουν τη χώρα τους από την Ευρώπη, την καθιστούν αβέβαιο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και προβληματικό γείτονα για τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.