ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε ποιες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σε ποιες θα βρέξει. Που θα κινηθεί ο υδράργυρος. Με τι καιρικές συνθήκες θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων.

Το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ς νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως των βορειότερων περιοχών. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Πιθανότητα όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις,παροδικά αυξημένες. Στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου.|

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Την Δευτέρα στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά όπου έιναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.