ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική γραμμή στην εξωτερική πολιτική

Παπανδρέου: Φοβίες και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού

Εθνική γραμμή στην εξωτερική πολιτική και όχι μόνο ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

«Είναι αδιανόητο, στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες» δήλωσε μετά τις συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχουν εθνικό καθήκον να απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Με τη σημερινή συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας, για τα εθνικά μας θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις, που άνοιξε με τις συναντήσεις που είχα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συνεχίστηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Πεποίθησή μου και πάγια επιδίωξή μου, από όποια θέση και αν υπηρέτησα τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον, είναι,

- Η ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης για τα μείζονα ζητήματα της χώρας. Τα εθνικά και όχι μόνον. Προϋπόθεση για την επίτευξη ειλικρινών συναινέσεων, είναι η έκφραση ειλικρινών και καθαρών απόψεων και θέσεων.

και,

- Η ύπαρξη ενιαίας, δυνατής και καθαρής φωνής, παντού στον κόσμο.

Η επίτευξη αυτής της αναγκαίας συνθήκης που διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, απαιτεί διαρκή κινητικότητα και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Μια ματιά στην πρόσφατη αλλά και απώτερη ιστορία μας, επιβεβαίωνει του λόγου το αληθές.

Η Κύπρος μας παραμένει υπό κατοχή και διαιρεμένη, το ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ κινδυνεύει να λυθεί de facto και η Τουρκία, συνεχίζει να επιδιώκει την εγκατάσταση μιας γκρίζας πραγματικότητας στο Αιγαίο,

ενώ,

Σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο (Συρία, Ιράν κ.λπ.), συντελούνται αλλαγές, που θα επηρρεάσουν καθοριστικά την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Αυτήν την κρίσιμη περίοδο, είναι αδιανόητο, στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες και όχι στο μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Πολύ περισσότερο, είναι αδιανόητο να απουσιάζει κάθε συζήτηση για τις μεγάλες προκλήσεις διεθνώς, οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο πολλών κρατών και κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο.

Στις συναντήσεις που είχα, απολύτως επιβεβλημένες και χρήσιμες για τα εθνικά μας θέματα, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω σκέψεις και απόψεις που βοηθούν στην προώθηση των εθνικών μας θέσεων και συμφερόντων, στις επαφές που θα έχω τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι:

Τα εθνικά μας θέματα έχουμε χρέος να τα αφήνουμε έξω από τις όποιες κομματικές αντιδικίες.

Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από μια καθαρή εθνική γραμμή, η οποία ετέθη πρόσφατα υπό αμφισβήτηση με διχαστικές επιπτώσεις στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχουν εθνικό καθήκον να απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα εθνική γραμμή, που δεν διστάζει να δίνει λύσεις, αντί να παγιώνει status που κάθε άλλο παρά διαμορφώνουν επωφελείς συμμαχίες διεθνώς και συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Με αυτές τις σκέψεις, θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και από τη θέση μου στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.