ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τροπολογία Κονιόρδου

Παππάς: Η επιβολή τέλους 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί

Την αντίθεσή του με την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση και εισάγεται η εφάπαξ επιβολή τέλους, 2% σε τάμπλετ και smartphone, υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες», έγραψε στο Twitter o υπουργός.

Η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίστηκε χθες προβλέπει την επιβολή του τέλους του 2% σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανεξαιρέτως, αν και η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, με κεντρική μνήμη πάνω από 4 Gigabytes.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πριν ή μετά την ψήφισή της;
    Ουσιαστικά πρόκειται για δώρο της κυβέρνησης στους φίλτατους αυτής «καλλιτέχνες», που το εισπράττουν πολλαπλά μέσω των εταιριών «πνευματικών» δικαιωμάτων. Έτσι ο τραγουδοποιός ή ο σκυλάς, ο ατάλντος σκηνοθέτης και η κάκιστη ενζενύ του 1998 συνεχίζουν να εισπράττουν πολλαπλώς, ενώ των απλών ανθρώπων η δουλειά, ακόμα κι αν τελειοποίησαν κάτι που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια άλλους ή σώζει ζωές, είναι το 2018 λησμονημένη. Αχ και γαβ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.