AUTO - MOTO

3 – 5 Μαΐου

Πέντε Opel GT στο 7ο Bodensee Klassik

Τρεις ημέρες, πέντε ειδικές διαδρομές, περίπου 600 χιλιόμετρα οδήγησης, πέντε Opel GT – αυτό είναι το 7ο Bodensee Klassik (3 – 5 Μαΐου). Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην όμορφη πόλη Bregenz, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Λίμνης Constance, και οι συμμετέχοντες καλούνται να διασχίσουν τις επιβλητικές Αλπικές κορυφές του Τιρόλο. Η Opel θα δώσει το σύνθημα για τους επετειακούς εορτασμούς ενός πραγματικού αυτοκινητιστικού θρύλου στη φετινή έκδοση του Bodensee Klassik – Το Opel GT γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια.

Ο ηθοποιός Ludwig Trepte θα είναι από τους πρώτους που θα ευχηθούν. Ο Βερολινέζος είναι κάτοχος Βραβείου Emmy στο “Generation War” και γνωστός από τη συμμετοχή του στη Γερμανική μίνι σειρά “Deutschland 83”. Ο Trepte θα καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός 1969 Opel GT 1900 κατά τη διάρκεια του Bodensee Klassik – ενός αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε 19 χρόνια πριν γεννηθεί. Ο Πρεσβευτής της Μάρκας Opel και πρώην οδηγός DTM, Joachim Winkelhock, θα οδηγήσει επίσης ένα 1969 GT. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ο οδηγός είναι λίγο μεγαλύτερος από το κλασικό αυτοκίνητο. Επιπλέον, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Opel Insignia GSi. Δίπλα του, μπροστά από το Festspielhaus (την Όπερα) της πόλης Bregenz θα παραταχθεί ένας από τους προγόνους του – το Opel Commodore A GS/E.

Φέτος, συνολικά 180 κλασικά αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στις ανατολικές ακτές της Λίμνης Constance. Το πρώτο σκέλος (Πέμπτη, 3 Μαΐου) θα ξεκινήσει από το Bregenz, θα περάσει από το Allgäu και θα ολοκληρωθεί στο Lindau. Την Παρασκευή (4 Μαΐου), οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μία διαδρομή που θα τους οδηγήσει στην Άνω Σουηβία, στη περιοχή γύρω από το Ravensburg. Το τελευταίο σκέλος θα εκτυλιχθεί κυρίως στην Αυστρία, στις 5 Μαΐου, όπου αυτοκίνητα και οδηγοί θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Αλπικής ειδικής διαδρομής, μέσω του Ανατολικού Allgäu, Τιρόλο και Vorarlberg.

Διασυνοριακή συνεργασία για ένα αληθινό dream car

Το πρώτο Opel GT πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης το 1968, και ήταν ένα πρώτο δείγμα Γαλλο-Γερμανικής συνεργασίας. Χάρη σε προηγούμενα κοινά projects, ο κατασκευαστής αμαξωμάτων Chausson and Brissoneau & Lotz ήταν δοκιμασμένος εταίρος για την Opel και η Γαλλική εταιρία ανέλαβε τη δημιουργία των πρεσαριστών πάνελ, τη συγκόλληση, τη βαφή και την εγκατάσταση εσωτερικού του GT, πριν σταλεί στη Γερμανία για την τελική συναρμολόγηση του πλαισίου και του συστήματος κίνησης.

Οι αγοραστές του GT μπορούσαν να επιλέξουν από δύο τετρακύλινδρους κινητήρες – έναν 1.1L με 60 hp από το Kadett και έναν 1.9L με 90 hp από το Rekord. Το GT 1900 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές από την πρώτη στιγμή. Η τελική ταχύτητα των 185 km/h και η επιτάχυνση 0 -100 km/h σε 11,5 δευτερόλεπτα ήταν αυτό που ζητούσαν οι αγοραστές. Οι πίσω τροχοί κινούνταν μέσω ενός τετρατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Οι Ευρωπαίοι πελάτες ελάχιστα παρήγγειλαν το προαιρετικό, τριτάχυτο αυτόματο κιβώτιο, αλλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το συγκεκριμένο ήταν άκρως δημοφιλές.

Ο Friedhelm Engler, Διευθυντής Εξωτερικής Σχεδίασης της Opel, περιγράφει τη συμπεριφορά των συναδέλφων του εκείνη την εποχή: «Ήταν εξαιρετικά τολμηρό να προτείνεις ένα πρωτότυπο με κινητήρα στο κέντρο βασισμένο στο Kadett B. Αντί να ντύσουν εξαρτήματα μαζικής παραγωγής με νέο περίβλημα, είχαν το θάρρος να κάνουν κάτι τελείως επαναστατικό – ένα αληθινό Gran Turismo. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το GT διέθετε ατσάλινη γενναιότητα!».

Muscular appearance: The voluminous front, the flat bonnet and the elegant lines give the Opel GT its iconic appearance.

50th anniversary of the Opel GT

  • Πέντε Opel GT, παραγωγής από 1968 έως 1973, θα τρέξουν στο Bregenz
  • Ευχές από το βραβευμένο ηθοποιό Ludwig Trepte και τον Joachim Winkelhock (φωτογραφία)- στο τιμόνι των GT
  • Διαδρομή σε Αλπικό τοπίο, από την Άνω Σουηβία, μέσω Allgäu στο Τιρόλο

Πηγή: autoliveris.gr

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.