ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με διορθωμένες κρατήσεις οι επικουρικές-

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν από αύριο αυξήσεις

Μικρές αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους θα δουν από αύριο περίπου 220.000 συνταξιούχοι, καθώς διορθώθηκαν οι κρατήσεις υπέρ του ΑΚΑΓΕ, οι οποίες μέχρι και τον περασμένο μήνα υπολογίζονταν στα προ των περικοπών ποσά.

Ωστόσο τα αναδρομικά για όσες περιπτώσεις συνταξιούχων προκύπτουν δεν θα επιστραφούν ακόμη αλλά στους επόμενους μήνες θα πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να χρειάζεται υποβολή αίτησης ή κάποια άλλη ενέργεια από την πλευρά τους.

Ο υπολογισμός των πραγματικών κρατήσεων υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, (ΑΚΑΓΕ) στην οποία προχώρησε το ΕΤΕΑΕΠ θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μερίδα συνταξιούχων να λάβουν αυξημένες επικουρικές με την καταβολή των συντάξεων Μαίου.

Με τις συντάξεις του τρέχοντος μηνός και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων άνω των 300 ευρώ του ΕΤΕΑΕΠ.

Η συνολική μηνιαία δαπάνη για το ταμείο εκτιμάται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν σε περίπου 220.000 συνταξιούχους με τις αυξήσεις να κινούνται από 10 έως 50 ευρώ και τη μέση τιμή αύξησης περίπου στα 15 - 16 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.