ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Υγείας καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ- ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα, σημειώνουν: «Η κατάσταση στην Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέρα με τη μέρα γίνεται απελπιστική».

Χαρακτηριστικό είναι, όπως υπογραμμίζουν πως: «Το κλείσιμο νοσοκομείων, των ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην:

Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν καθολικής Υγείας και περίθαλψης για όλους.

 

81

 

Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία.

Μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου.

Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων και πληρώνουν 4 φορές για την Υγεία, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής».

Απαιτούν, δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να μπει «φρένο» στην ιδιωτικοποίηση και στις περικοπές. Αλλά και Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Άνοιγμα νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας - Ιατρείων του ΙΚΑ όπου έχουν κλείσει.

 

83

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.