ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν Καραμανλής-Μητσοτάκης

Συνάντηση κορυφής με φόντο τα σενάρια για νέο κόμμα

Όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση, που ανακοινώθηκε από τη ΝΔ έπειτα από την ολοκλήρωσή της, εντάσσεται στον κύκλο των τακτικών επαφών των δύο ανδρών. Ωστόσο, η χρονική συγκυρία διεξαγωγής της έχει διπλή σημασία: αφενός, διότι το ραντεβού κορυφής πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού στη Θράκη, αφετέρου διότι πολύ ψηλά στην εσωκομματική «κουζίνα» της ΝΔ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται η συζήτηση για δημιουργία κόμματος του «κοινωνικού Κέντρου» από… πατεντάτους «καραμανλικούς».

 

Όλα στο τραπέζι

Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι και αυτή τη φορά, όπως και στα προηγούμενα ραντεβού τους, ο πρώην πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τηρήσουν απολύτως τη συμφωνία εχεμύθειας που διέπει τις συναντήσεις και εν γένει τη σχέση τους. Μοσχάτο, αλλά και Παναγή Κυριακού αρκούνται στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την συνάντηση το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Σύμφωνα μ’ αυτήν, λοιπόν, «αφορμή της συνάντησης ήταν η τριήμερη επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού στη Θράκη. Στη διάρκεια της συνάντησης οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αντήλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως βέβαια και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις».

Ωστόσο, πέραν αυτής της τυπικής ανακοίνωσης, είναι προφανές ότι τους δύο άνδρες απασχόλησε ιδιαιτέρως η σεναριολογία για ίδρυση νέου κόμματος από πρώην «καραμανλικούς», όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Νίκος Καραχάλιος. Μάλιστα, χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», που απηχεί τις απόψεις της ηγεσίας της ΝΔ, στοχοποιούσε και τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, περιγράφοντάς τον ως επίδοξο «αρχηγό» αυτού του νέου κόμματος, σε ένα δημοσίευμα με τον εύγλωττο τίτλο «Γενίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ τα ορφανά της Δεξιάς». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, ανεξαρτήτων των ενεργών ζυμώσεων μεταξύ «καραμανλικών» για ίδρυση νέου κομματικού φορέα, ο Κώστας Καραμανλής έχει πάρει εγκαίρως αποστάσεις από αυτές τις κινήσεις, αλλά και από τον πρώην  συνεργάτη του Ευάγγελο Αντώναρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.