ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό συγκρότηση πανίσχυση «προεδρική» τάση

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακατεύεται η εσωκομματική τράπουλα

Η ανάγκη να ανοιχτεί το κυβερνών κόμμα στην κοινωνία, αλλά και να ομογενοποιηθεί το εσωκομματικό μωσαϊκό έτι περαιτέρω οδηγούν τρεις τάσεις της Κουμουνδούρου στην ενοποίηση.

Επί της ουσίας, η Ενωτική Κίνηση (δηλαδή οι επίσημοι «προεδρικοί»), οι ΠΑΣΟΚογενείς, αλλά και η «Πλατφόρμα 2010» (στελέχη που προέρχονται από την Ανανεωτική Αριστερά και αποτελούν τους πλέον ρεαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ρένα Δούρου, ο Χρήστος Στάικος κ.α.) έχουν ξεκινήσει την μεταξύ τους συζήτηση προκειμένου οι τρεις τάσεις να.. έρθουν σε σάρκα μία.

Διεργασίες στο Caravel

Η βούληση των τριών τάσεων για ομογενοποίηση και συγκρότηση μίας μεγάλης, «προεδρικής» τάσης, που θα αποτελεί την βασική και κυρίαρχη εσωκομματική πτέρυγα στην Κουμουνδούρου, επαναβεβαιώθηκε χθες, στην πρώτη συνάντηση που διεξήχθη στο Caravel. Την πρόσκληση για την συνάντηση συνυπέγραφαν στελέχη των τριών προαναφερθεισών τάσεων (Αντώνης Κοτσακάς, Νίκος Σκορίνης, Κώστας Ζαχαριάδης, Δημήτρης Σακελλάρης, Γιάννης Βουλγαράκης, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Αναστασία Σαπουνά, Χρήστος Στάικος, Πέτρος Καραγεώργος, Αγγελίνα Χατζοπούλου και Αλέξης Χριστόπουλος) ενώ ενδεικτικές της αποδοχής της ήταν οι παρουσίες σχεδόν… του μισού υπουργικού συμβουλίου! Συγκεκριμένα, στην χθεσινή, πολύωρη συζήτηση, έδωσαν το «παρών» οι υπουργοί: Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί, Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος, Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, οι υφυπουργοί, Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, , η γραμματέας και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης, γραμματείς υπουργείων και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρόσκλησης, «επειδή οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και εκείνες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι πολλές, σημαντικές και πρωτόγνωρες, επειδή το κόμμα οφείλει να αντιστοιχήσει την εν γένει πολιτική του επιρροή με την κοινωνική του δικτύωση, επειδή πρέπει να υπερβούμε την παρούσα κατάσταση στη λειτουργία του κόμματος και να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωσή του, προκειμένου τα μέλη του να συμμετέχουν και να εκφράζονται, επειδή το κόμμα οφείλει να παραμένει μόνιμα και σταθερά στις επάλξεις, ώστε να είναι ανοιχτός και διαυγής ο στρατηγικός του στόχος και να εμβαθύνεται διαρκώς το περιεχόμενο της πολιτικής του: Απαιτείται η συνειδητή, δημιουργική, ώριμη και πλήρως ανοιχτή ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά του 21ου αιώνα. Απαιτείται η επανεκκίνησή του».
Σημειωτέον ότι το «παρών» έδωσε –και μάλιστα τάχθηκε και υπέρ της επανεκκίνησης και της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κυβερνώντος κόμματος- και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μεγάλο νέο! Πανίσχυρη τάση. «Προεδρικοί». Σοβαρά; Σε ποιο κόμμα ακριβώς, με ποια μέλη;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.