ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα

Σπείρα έκλεβε εξωλέμβιες και τις πωλούσε για παλιοσίδερα

Άμεσα εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας μια πολυμελής σπείρα Ελλήνων που έκλεβαν μπαταρίες σκαφών και πανάκριβες εξωλέμβιες μηχανές και έβγαζαν «μεροκάματο» πουλώντας τις για... παλιοσίδερα σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης στην Πάτρα.

Η έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, όταν ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης επισκευής και φύλαξης σκαφών κατήγγειλε ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει τη μεταλλική πόρτα, είχαν αρπάξει από το εσωτερικό δέκα εξωλέμβιες μηχανές και 65 μπαταρίες σκαφών συνολικής αξίας 15.000 ευρώ και είχαν διαφύγει με δύο οχήματα.

Αμέσως, έγινε έρευνα σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης, όπου εντοπίστηκαν 36 από τις κλεμμένες μπαταρίες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σίγουροι ότι οι δράστες θα προσπαθούσαν να πουλήσουν και την υπόλοιπη λεία τους, οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, όπου εντόπισαν πέντε από αυτούς να κινούνται με αυτοκίνητο και φορτηγό. Επί τόπου συνελήφθησαν τρεις από τους κακοποιούς ηλικίας 31, 26 και 24 χρόνων, ενώ αργότερα εντοπίστηκε από την Άμεση Δράση ακόμη ένας 20χρονος. Στα οχήματά τους, τα οποία κατασχέθηκαν, βρέθηκαν άλλες 20 από τις κλεμμένες μπαταρίες και οι δέκα εξωλέμβιες μηχανές που σκόπευαν να πουλήσουν στην εταιρεία ανακύκλωσης.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακεκριμένη κλοπή. Η κατηγορία βαρύνει και άλλους τέσσερις Έλληνες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.