ΚΟΣΜΟΣ

Διήμερη επίσκεψη

Στις ΗΠΑ ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον - Συναντήσεις για το Ιράν, τη Β. Κορέα και τη Συρία

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον και κατά τη διήμερη επίσκεψή του θα έχει συναντήσεις που θα επικεντρωθούν στο Ιράν, τη Β. Κορέα και τη Συρία μεταξύ άλλων ζητημάτων.  

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, καθώς και μέλη του Κογκρέσου αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις. Το ταξίδι του Τζόνσον γίνεται δύο μήνες πριν από την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Μ. Βρετανία, στις 13 Ιουλίου.

«Σε πάρα πολλές από τις παγκόσμιες προκλήσεις όσον αφορά την εξωτερική πολιτική το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ συμβαδίζουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας την αντίδρασή τους στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στην Αγγλία, την κοινή δράση τους στα αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία ή το ζήτημα της ανάπτυξης πυρηνικού οπλοστασίου από τη Βόρεια Κορέα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και Ευρωπαίοι εταίροι μας είμαστε επίσης ενωμένοι στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε (...) τη συμπεριφορά του Ιράν, που κάνει λιγότερο ασφαλή την περιοχή της Μέσης Ανατολής», πρόσθεσε ο Τζόνσον, επικαλούμενος δραστηριότητές της Τεχεράνης στον κυβερνοχώρο , την υποστήριξή της προς τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το ιρανικό πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων στο πλαίσιο του οποίου «εξοπλίζει τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη».

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.