ΕΛΛΑΔΑ

Το Vegan Life Festival ήρθε στη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσει το "ταξίδι" σε Αθήνα, Χανιά και Βαλέτα

To Vegan Life Festival, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να συστήσει τον vegan τρόπο ζωής και τα οφέλη του μέσα από ομιλίες, εργαστήρια και παρουσίαση vegan προϊόντων.

Στο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται σήμερα στην πόλη, στον πολυχώρο We, συμμετέχουν εκθέτες προϊόντων συμβατών με το κίνημα του βιγκανισμού, όπως τρόφιμα χωρίς ζωικά συστατικά, καλλυντικά και καθαριστικά για τα οποία δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα, βιβλία σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και τη φυτοφαγική διατροφή, αξεσουάρ, προϊόντα ένδυσης και υπόδυσης και zerο – waste (μηδενικής σπατάλης) προϊόντα.

"Ο βιγκανισμός είναι ένας τρόπος ζωής, τον οποίο ασπαζόμαστε και θέλουμε να διαδώσουμε. Έχει να κάνει με περισσότερα πράγματα από τη διατροφή, έχει να κάνει με κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής" ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Πάνος Χαλόφτης, από την ομάδα διοργανωτών του Vegan Life Festival.

Ο βιγκανισμός αποσκοπεί στον τερματισμό της κακοποίησης των ζώων και όσοι έχουν υιοθετήσει τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής αντιτάσσονται σε κάθε μορφής βία ενάντια στα ζώα.

"Με το φεστιβάλ προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι το να είναι κάποιος vegan είναι εύκολο, οικονομικό και έχει πάρα πολλά οφέλη σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο" τόνισε.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια παρασκευής φυτικού τυριού και γάλακτος, αλλά και έμαθαν να διαβάζουν σωστά τις ετικέτες προϊόντων, ώστε να καταλαβαίνουν τι σημαίνει το κάθε συστατικό και η κάθε σήμανση.

Ενεργά μέλη της vegan κοινότητας στην Ελλάδα συμμετέχουν στη γιορτή, που είναι αφιερωμένη στην φιλοσοφία και την πράξη του βιγκανισμού, ανταλλάσσουν απόψεις και λύνουν απορίες των επισκεπτών.

Η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος σταθμός του Vegan Life Festival 2018, το οποίο εκτός από την Αθήνα θα "ταξιδέψει" στα Χανιά και για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, στη Βαλέτα της Μάλτας.

(συν. αφίσα του Vegan Life Festival 2018)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.