ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καταστροφική μια πιθανή συνεργασία ΚΙΝΑΛ-ΝΔ»

Τζανακόπουλος: Μειώσαμε τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι εκεί που ήταν εφικτό

Το επιχείρημα ότι η υπεραπόδοση των πλεονασμάτων «δεν συνδέεται με τη φορολογία αλλά με τα πολύ θετικά στοιχεία του ΕΦΚΑ και την καλύτερη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος» χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε πολύ σκηρά για τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι εκεί που ήταν εφικτό».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «λέμε ότι σεβόμαστε τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ευσταθεί το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος υποστηρίζοντας ότι «καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης και δεν υπάρει μνημόνιο».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έστειλε μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά με αφορμή το αίτημά της για εκλογές λέγοντας ότι «πιθανή συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα αλλά και για το Κίνημα Αλλαγής. Από εκεί και πέρα η ίδια θα επιλέξει τους συμμάχους της».

Όσον αφορά τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση είναι αρραγής,είναι συμπαγής και συνεχίζει στη βάση της πολιτικής συμφωνίας που υπεγράφη πριν 3,5 χρόνια». «Η συγκυβέρνηση θα ολοκληρώσει τον κύκλο της» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι για το Σκοπιανό ο κ. Κάμμενος είχε από την αρχή τις επιφυλάξεις του. Ειδικά για το θέμα αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «υπάρχουν πολιτικές και τεχνικές προυποθέσεις για συμφωνία».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών χαρακτήρισε «λογικό να υπάρχει μια αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας» εξηγώντας ότι «και στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών αλλά και στο θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία έχει αποφασίσει να λειτουργήσει όχι με όρους δικαιοκρατικούς αλλά με όρους πολιτικούς. Νομίζω ότι είναι λάθος και θα οδηγήσει σε απομόνωση της Τουρκίας σε επίπεδο διεθνών σχέσεων».

«Έχουμε την ελπίδα μετά τις εκλογές να αλλάξει γραμμή η νέα τουρκική κυβέρνηση. Έχει αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει, να το αξιοποιήσει με πολιτικούς όρους το θέμα» κατέληξε για το θέμα αυτό ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.