ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές απώλειες

«Βουτιά» στη Wall Street μετά την ακύρωση της συνάντησης Τραμπ- Κιμ

Σημαντικές απώλειες καταγράφει αυτήν την ώρα η Wall Street, καθώς οι γεωπολιτικοί φόβοι επανέρχονται στην αγορά, η οποία ταλανίζεται ήδη από τα ζητήματα στο εμπόριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ακυρώνει την προγραμματισμένη σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην οποία ως λόγο για την ακύρωση ο Τραμπ αναφέρει τις πρόσφατες εχθρικές δηλώσεις από πλευράς του Βορειοκορεάτη ηγέτη σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρα του.

Σημειώνεται ότι δείκτες είχαν ήδη ξεκινήσει τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος μετά την είδηση ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει δασμούς στις στα εισαγόμενα αυτοκίνητα. Πρόκειται για ανακοίνωση που γίνεται σε μια λεπτή χρονική στιγμή για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τους εμπορικούς της εταίρους, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Ε.Ε.

Η αβεβαιότητα γύρω από τα ζητήματα του παγκόσμιου εμπορίου επέστρεψε στη Wall Street, αφότου το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι άρχισε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων "συνιστούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια" των ΗΠΑ.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι εδώ και δεκατίες οι εισαγωγές έχουν διαβρώσει την εθνική αυτοκινητοβιομηχανία" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γιούλμπουρ Ρος.

Δείκτες

Στα ταμπλό, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 200 μονάδων ή 0,61% στις 24.734,85 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,56% στις 2.717,36 μονάδες, και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,47% στις 7.390,92 μονάδες.

Δείτε περισσότερα στο  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.