ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προσωπικές απόψεις» τα περί στήριξης του Δανέλλη

Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, πάμε σε εκλογές

Δεν έχει τέλος ο αναβρασμός στο εσωτερικό του Ποταμιού, δύο μέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων του κόμματος την Κυριακή, οπότε και αναμένονται αποφάσεις για την παραμονή ή μη του κόμματος στο Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση – δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη μετά από άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού την Τετάρτη, που σύμφωνα με τη Σεβαστουπόλεως, έβρισκε σύμφωνους όλους τους βουλευτές, αναφερόταν ότι «ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία. Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας διαβεβαίωσε μέσα από τη συχνότητα του Alpha 9,89 ότι «εμείς δεκανίκι ούτε ήμασταν ούτε θα γίνουμε. Εμείς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι δεν συμμετέχουμε», επαναλαμβάνοντας ότι οι απόψεις του Σπύρου Δανέλλη είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν το Ποτάμι. «Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, πάμε σε εκλογές», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι τουλάχιστον το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει και πως ο ίδιος ο Σπύρος Δανέλλης σε καμία περίπτωση δεν θα παράσχει αρωγή προκειμένου να σχηματιστεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Όσο για το ενδεχόμενο ‘διαζύγιο’ με το Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Τσιόδρας παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Κυριακής, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από μεγάλο μέρος των μελών από αυτό που έχει φτιαχτεί τώρα. «Αν μιλάμε για ένα ΠΑΣΟΚ plus, το οποίο δεν θέλαμε να γίνει και ούτε από πλευράς ΠΑΣΟΚ ήθελαν να γίνει, αλλά τα πράγματα φαίνεται να οδηγήθηκαν προς τα εκεί, αυτό έχει δημιουργήσει έναν μεγάλο προβληματισμό σε μία μεγάλη μερίδα στελεχών και βουλευτών που έχουν εκφραστεί δημόσια ότι δεν τους ταιριάζει», είπε.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Σπύρος Δανέλλης επανερχόταν, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εκφράζει, αλλά πως σε προοδευτικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, παρά να στηρίζουν. «Δεν καλύπτομαι απόλυτα από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά πως αν αποφάσιζε να μετακινηθεί από το κόμμα του, θα άφηνε την έδρα του.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.