ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την αντιπαράθεση με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο 

Δανέλλης: Προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές

Ο Σπύρος Δανέλλης σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σε γραπτή δήλωση, ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει με νόημα ότι προτιμάει να αλλάξει κόμμα, παρά να μετακινηθεί από τις αρχές και τα πιστεύω του.

Μάλιστα ο κ. Δανέλης διερωτάται με ποια ιδιότητα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τον εγκαλεί και γιατί του δίνει μαθήματα από το βήμα της Βουλής.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Δανέλλη έχει ως εξής

«Σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές.

Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό» οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου.

Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.