ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις σε κυβέρνηση: Είστε τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες

Δείτε live τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Οι μειώσεις συντάξεων, η αύξηση του ΕΝΦΙΑ, το περαιτέρω ψαλίδισμα του αφορολόγητου, τα υψηλά πλεονάσματα διαρκείας και η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας μπαίνουν σήμερα στο κάδρο της επικαιρότητας μαζί με το κείμενο της συμφωνίας με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκχωρεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στα Σκόπια.

Η τελική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης βρίσκεται από τις 10 το πρωί σε εξέλιξη ενώ η ψήφιση των προωθούμενων διατάξεων αναμένεται στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών οι προωθούμενες διατάξεις ψηφίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει.

Ωστόσο, αναμένονται απώλειες από το κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος με δηλώσεις του στο protothema.gr ανέφερε, ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Τσακαλώτος για τα μπράβο του ΝΑΤΟ: Την Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να την ερωτευτεί και ο Μπράντ Πιτ και ο Κουασιμόδος

Την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Μπράντ Πιτ και τον Κουασιμόδο επικαλέστηκε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να απαντήσει στα ειρωνικά σχόλια των Αδωνη Γεωργιάδη και Κώστα Τασούλα για τα συγχαρητήρια που έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Έπρεπε να έρθει η πρώτη φορά αριστερά για να μας δώσει ο γγ ΝΑΤΟ συγχαρητήρια. Έως τώρα δεν είχαμε την χαρά να μας συγχαίρει. Το καταφέρατε. Γίνατε σφοδρότεροι Νατοιστές και από τους σφοδρότερους φιλοαμερικάνους» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης ενώ στην συνέχεια και ο κ. Τασούλας είπε «γελάμε που σας δίνουν συγχαρητήρια οι Αμερικάνοι. Το 1950 έριξαν την κυβέρνηση Πλαστήρια οι Αμερικανοί γιατί ζήτησε από την Γιουγκοσλαβία να απαλείψει από το εσωτερικό της το όνομα «Μακεδονία»».

«Την Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να την ερωτευτεί και ο Μπράντ Πιτ και ο Κουασιμόδος» απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών υπονοώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τόσο ερωτεύσιμη και πετυχημένη όσο η ευειδής σταρ του σινεμά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του πολυνομοσχεδίου ο κ. Τσακαλώτος χρησιμοποίησε την ιστορία του «κακοπληρωτή Ευκλείδη» και του «έντιμου Θανάση» προκειμένου να πείσει ότι οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη διορθώνει τις όποιες αδικίες.

Επίθεση Γεωργιάδη στην κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για τα προωθούμενα μέτρα του πολυνομοσχεδίου αλλά και για το περιεχόμενο της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.  Χαρακτήρισε «τεράστιους πολιτικούς απατεώνες» την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε στις διατάξεις για το Υπερταμείο υπενθυμίζοντας «τις κρεμάλες» που έστηναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, στην ρύθμιση που τριπλασιάζει τις τιμές των διοδίων υπενθυμίζοντας και πάλι το κίνημα «Δεν πληρώνω» αλλά και στα συγχαρητήρια που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον γγ του ΝΑΤΟ για να σχολιάσει «έπρεπε να έρθει η πρώτη φορά αριστερά για να μας δώσει ο γγ ΝΑΤΟ συγχαρητήρια. Έως τώρα δεν είχαμε την χαρά να μας συγχαίρει. Το καταφέρατε. Γίνατε σφοδρότεροι Νατοιστές και από τους σφοδρότερους φιλοαμερικάνους».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε: «Λέτε ότι η διάταξη για το Υπερταμείο δεν είναι κατάσχεση αλλά εγγύηση με τα χρήματα που θα προκύψουν από τα έσοδα. Ήσασταν βουλευτής όταν εδώ είχαμε ομηρικές μάχες και καταγγελίες για ειδικά δικαστήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το αγγλικό δίκαιο του PSI. Προδότες μας ανέβαζαν – προδότες μας κατέβαζαν και την ημέρα που ψηφίστηκε κάηκε η μισή Αθήνα. Στην δική σας σύμβαση όχι μόνο έχετε αγγλικό δίκαιο αλλά παρέχετε εγγύηση από τα έσοδα του υπερταμείου ύψους 25 δις ευρώ. Αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη;»

«Ήσασταν στο τραπεζάκι του της πλατείας Συντάγματος και πίσω σας ήταν το πανό που έλεγε «Δεν χρωστάω, δεν πληρώνω». Αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη για όσους κατηγορούσατε και όσους κοροϊδέψατε;» συνέχισε.

Αναφορικά με τα διόδια σημείωσε «Τα διόδια των Σαμαρά Βενιζέλου είναι κακά. Τα διπλάσια διόδια Τσίπρα - Καμμένου είναι καλά έχουν βιταμίνη C . Τους ψεκάζουν με βιταμίνη όταν περνάνε από τις μπάρες. Εχετε την ανάγκη να εξηγήσετε γιατί με την ψήφο σας τριπλασιάζετε τα διόδια;».

Σε άλλο σημείο τόνισε «Ο κ. Μπαλτάς παρουσίασε ένα βιβλίο για τα ονόματα του κομμουνισμού. Εσείς ένας τόσος σφοδρός κομμουνιστής, πώς αισθάνεστε που αγωνίζεται ο πρωθυπουργός σας για συμφωνία με τα Σκόπια με αποκλειστικό σκοπό την ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Καλά σας λένε οπορτουνιστές. Η Συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρέπει η ευρωατλαντική συμμαχία να διαλυθεί»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.