ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης χωρίς τέλος για τα 12 παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα για 6η μέρα σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Δώδεκα παιδιά, μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας, και ο προπονητής τους βρίσκονται εγκλωβισμένοι επί έξι ημέρες σε μια σπηλιά στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι της Ταϊλάνδης. Αγνοούνται από το Σάββατο οπότε πήγαν να εξερευνήσουν τη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ Νανγκ Νον μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους.

Η τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, η οποία εμποδίζεται από την αυξανόμενη στάθμη των υδάτων μέσα στη σπηλιά και τις καταρρακτώδεις βροχές, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και αγωνία σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη. Τώρα οι Ταϊλανδοί στρέφονται στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη στήριξη στα παιδιά και τους συγγενείς τους, αλλά και την ελπίδα να βρεθούν σύντομα.

Ένα hashtag που μεταφράζεται ως «οι άγνωστοι που θέλουμε να συναντήσουμε περισσότερο» χρησιμοποιείται για να εκφράσουν οι Ταϊλανδοί την ανησυχία τους για τα παιδιά, ηλικίας 11 με 16 ετών.

«Περιμένω 13 ανθρώπους να γυρίσουν σπίτι τους», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Βγείτε έξω. Όλοι σας περιμένουν».

«Περιμένω να ακούσω τη φράση: “Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και 13 άνθρωποι είναι ασφαλείς», ανέφερε ένας άλλος.

Όμως έπειτα από έξι ημέρες μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανά τα παιδιά.

Το 2014 στη Γερμανία ένας άνδρας διασώθηκε αφού έμεινε επί 11 ημέρες εγκλωβισμένος σε μια σπηλιά. Το 2012 στο Περού μεταλλωρύχοι διασώθηκαν έπειτα από επτά ημέρες κάτω από τη Γη, ενώ το 2010 στη Χιλή έπειτα από 17 ημέρες.

Όμως στην περίπτωση της Ταϊλάνδης το ζήτημα είναι ότι η σπηλιά πλημμυρίζει και περιορίζονται οι θύλακες οξυγόνου, κάτι που εμποδίζει και τις έρευνες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Σαράντα επιπλέον αντλίες νερού έφτασαν σήμερα στην περιοχή από την Μπανγκόκ.

Εκτός από τις προσπάθειες που γίνονται από την κεντρική είσοδο της σπηλιάς, οι διασώστες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές εισόδους στο υπόγειο δίκτυο από την κορυφή της σπηλιάς. Συνοριοφύλακες και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χτενίζουν το βουνό για να εντοπίσουν φυσικά πηγάδια που ίσως οδηγούν στη σπηλιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.