ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eπαφές του προέδρου της Alibaba Group στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της Alibaba Group, Mάικλ Έβανς, ο οποίος συζήτησε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και παρουσίασε τις δραστηριότητες του κινεζικού κολοσσού και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξής του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Καλλίνικος Καλλίνικος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, η επίσκεψη του προέδρου της Alibaba αποτελεί συνέχεια του δρόμου που «άνοιξε» το Επιμελητήριο το 2016. Ένας δρόμος, που ξεκίνησε με τον συντονισμό της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον ιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα, τον Ιούλιο του 2016 στη Σανγκάη. Έκτοτε, ακολούθησε σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος για τις προοπτικές που δίνει η συνεργασία με την Alibaba και για τα οφέλη που θα έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και συνολικά η ελληνική οικονομία.

Η συζήτηση στο γεύμα εργασίας, την Παρασκευή 15 Ιουνίου, αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες εξαγωγείς μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην Κίνα μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και στη δυνατότητα πολλαπλασιασμού των Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα. Συζητήθηκαν διάφορες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν στο άμεσο μέλλον και οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας συμφώνησαν με τον κ. Έβανς να συνεργαστούν εντατικά προς τη συγκεκριμενοποίηση και υλοποίηση αυτών των δράσεων.

Για την συνάντηση με τον πρόεδρο της Alibaba Group, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Η επίσκεψη ενός τόσο υψηλόβαθμου στελέχους της Alibaba και η συνάντησή του με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου δείχνει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κολοσσού για τη στενότερη συνεργασία με τις δικές μας επιχειρήσεις. Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τους κόπους μας και για την πρωτοβουλία που πήραμε πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba. Είναι, πλέον, θέμα χρόνου να δούμε τα απτά αποτελέσματα αυτής της σχέσης, που χτίστηκε με σκληρή προσπάθεια και είμαστε βέβαιοι ότι θα λειτουργήσουν ευεργετικά για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού μας και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.