ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριαρχεί το ρουσφέτι

Επίθεση Γεννηματά: Η κυβέρνηση συριζοποιεί την εκπαίδευση

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συνεδρίαση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συριζοποιεί την εκπαίδευση και ανέφερε πως οι διατάξεις που υπάρχουν στο παρόν νομοσχέδιο πρέπει να καταργηθούν όταν θα αλλάξει η κυβέρνηση υιοθετώντας έτσι την πολιτική γραμμή και στάση της Νέας Δημοκρατίας Καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα είναι μία από τις πρώτες κυβερνητικές πράξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Επιχειρείται την Συριζοποίηση της εκπαίδευσης

«Επιχειρείτε την Συριζοποίηση της εκπαίδευσης με την κυριαρχία του ρουσφετιού. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν θα μακροημέρεσουν ,είναι από τις πρώτες που πρέπει να καταργηθούν για να δοθεί το μήνυμα ότι επιτέλους σε αυτό τον τόπο υπάρχει αξιοκρατία. Σταματήστε τα παιχνίδια με τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Με τη θηλιά στο λαιμό στα ζητήματα της οικονομίας και με την υποβάθμιση στα θέματα της παιδείας δεν διαλύετε μόνο το παρόν αλλά υπονομεύετε και το μέλλον. Ευτυχώς η αντίστροφη μέτρηση για σας έχει αρχίσει».

Η πολιτική σας πλήττει τις λαϊκές τάξεις

Η επικεφαλής της δημοκρατική συμπαράταξης ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο κομμάτι της παιδείας θίγει κυρίως τις λαϊκές τάξεις.
«Η πολιτική σας θίγει κυρίως τους νέους από τις λαϊκές τάξεις. Η φυγή στο εξωτερικό με τη δική σας πολιτική ξεκινά αμέσως μετά το λύκειο.
Δεν σε ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου και της νέας γενιάς ,με την πολιτική που ακολουθείτε στο χώρο της παιδείας κουβαλάτε νερό στο μύλο της νέας Δημοκρατίας που επιχειρεί να γίνει εγγυητής στο χώρο της εκπαίδευσης χωρίς να έχει να παρουσιάσει τίποτα το καινοτόμο και χωρίς να πιστεύει στην αξία της δημόσιας εκπαίδευσης»
Συζητάτε το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος για να μην πληροφορηθεί ο λαός τι κάνετε

Η κ. Γεννηματά επέκρινε και τον τρόπο με τον οποίο συζητείται το νομοσχέδιο στη Βουλή , δηλαδή με τη διαδικασία του επείγοντος
«Έχετε πλήρη επίγνωση της ζημιάς που έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης γι’ αυτό αποφεύγετε το διάλογο ,δεν αντέχετε την κριτική και επιλέγετε κάθε φορά γρήγορες διαδικασίες στη Βουλή για να μην ακουστεί η αντίθετη άποψη. Αυτη η δήθεν αριστερή πολιτική σας δεν είναι τίποτα άλλο από διευθετήσεις συμφερόντων που καταλήγει να είναι μια σκληρή ταξική πολιτική.
Γιατί ευτελίζεται την κοινοβουλευτική διαδικασία με ένα τέτοιο τρόπο και συζητάτε επειγόντως το νομοσχέδιο; Τι δεσμεύσεις έχετε αναλάβει; Θέλετε όσο το δυνατόν λιγότεροι πολίτες να πάρουν χαμπάρι τι αλλάζετε στην εκπαίδευση».

Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου είναι ένας από τους πιο δημοκρατικούς θεσμούς.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον υπουργό παιδείας και για την κατάργηση του θεσμού των σχολικών συμβούλων που όπως είπε ήταν ένας επιτυχημένος θεσμός που καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου

«Καταργείτε τον θεσμό των σχολικών συμβούλων έναν από τους πιο δημοκρατικούς σχολικούς θεσμούς, καθιερώθηκε από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και δικαίωσε τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Ο θεσμός διαχρονικά έχει θετικό πρόσημο.
Τον καταργείτε χωρίς καμιά αξιολόγηση, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας ούτε τις εκθέσεις της επιτροπής διαλόγου που εσείς παραγγείλατε. Στη θέση του δημιουργείτε νέα γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.