ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο και για την νέα 48ωρη άδεια Κουφοντίνα

Φίλης: Υπάρχει μείωση της ανησυχίας για το Mακεδονικό

Την εκτίμηση ότι «υπάρχει μείωση της ανησυχίας και σε επίπεδο συλλαλητηρίων και σε επίπεδο συζητήσεων» για το Μακεδονικό «από την αρχή που ξεκίνησε η ιστορία τον Μάρτιο» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Κατά τον ίδιο «δεν μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική με βάση δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν το συναίσθημα της στιγμής».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο «διαζυγίου» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι «δεν είναι η στιγμή κοντά που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα χωρίσουν τους δρόμους τους. Δεν κάνουμε αλλαγή πιλότου ενώ το αεροσκάφος είναι σε πτήση».

Ερωτηθείς για τη μείωση των συντάξεων, ο κ. Φίλης είπε στο ΣΚΑΪ ότι «θα το δούμε την επομένη ημέρα όταν βγούμε από την επιτροπεία το θέμα των συντάξεων. Οι πολίτες διαισθάνονται κάποια βήματα, πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «ακολουθήσαμε μια πολιτική μνημονιακών κατανακαγκασμών που πίεσε ορισμένα κοινωνικά στρώματα».

«Περιμένω να θέσει η κυβένρηση το θέμα των συντάξεων σε διαπραγμάτευση όταν βγούμε από τα Μνημόνια» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά οτι θα γίνουν οι εκλογές ο πρώην υπουργός απάντησε ότι «οι εκλογές όταν γίνονται στην ώρα τους δεν είναι κρίση, όταν όμως στήνονται παγίδες για να υπάρξει πολιτική αστάθεια υπάρχει ζήτημα».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι «εφαρμόζεται ο νόμος στην περίπτωση Κουφοντίνα. Όπως ισχύει για όλους που έχουν δικαίωμα άδειας συμβαίνει και τον Κουφοντίνα. Έχω πει ότι ο Κουφοντίνας είναι εκτελεστής εγκληματίας έχει καταδικαστεί αλλά έχει δικαίωμα να κάνει χρήση του νόμου.

«Εδώ δίνουν άδεια σε εμπόρους ναρκωτικών. Το ερώτημα είναι θα υπάρξει υποτροπή; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υποτροπή» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.