ΕΛΛΑΔΑ

Το κοριτσάκι φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο

Φωκίδα: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε βρέφος 10 μηνών - Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, ένα κοριτσάκι 10 μηνών. Το βρέφος φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, μετά από δάγκωμα σκύλου ράτσας πιτμπουλ, ενώ τo τραγικό συμβάν έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη Φωκίδα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας Κατερίνα Γεωργιοπούλου, το παιδί διακομίσθηκε χθες από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, στο Καραμανδάνειο. Στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας έμεινε για λίγες ώρες. Διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στην Αθήνα χθες βράδυ. Στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης αντιμετώπισε με τους συναδέλφους του το περιστατικό, που μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr ο κ. Ηλιάδης, στη ΜΕΘ σταθεροποίησαν τα τραύματα ώστε να σταματήσει η αιμορραγία, έγινε πλύση στομάχου καθώς το παιδί είχε καταπιεί πολύ αίμα, έγινε μετάγγιση και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Το δάγκωμα έχει προκαλέσει βλάβες στη γνάθο.

«Στο ΠΓΝΠ έχουμε δύο εξαιρετικούς γναθοχειρουργούς, οι οποίοι ωστόσο είναι για ενήλικες. Έχουν αντιμετωπίσει και περιπτώσεις παιδιών, αλλά μεγαλύτερης ηλικίας. Από τη στιγμή που δεν κινδύνευε η ζωή του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στην Αθήνα, ώστε να το αντιμετωπίσουν εξειδικευμένοι χειρουργοί για την παιδική γνάθο«, επισημαίνει ο κ. Ηλιάδης.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων ωστόσο η επέμβαση θα γίνει από γιατρούς του Αγλαΐα Κυριακού.

Η οικογένεια του βρέφους κατοικεί στην Αττική αλλά αυτές τις ημέρες φιλοξενείτο σε περιοχή της Φωκίδας. Το πίτμπουλ ανήκει στην οικογένεια του παιδιού και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, δάγκωσε το κοριτσάκι.

Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.