ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα λευκής σοκολάτας

Μία πολύ εύκολη αλλά και λαχταριστή συνταγή που είναι για όλες τις περιπτώσεις και όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

  • 2 ακτινίδια
  • 2 μπανάνες
  • 2 πράσινα μήλα
  • 2 αχλάδια
  • 1 κασάκι φράουλες
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ πορτοκάλι, τον χυμό
  • φύλλα δυόσμου
  • ½ φλ. αμύγδαλο φιλέ
  • Σιρόπι σοκολάτας, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:

  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα φρούτα και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές φέτες. Στα μήλα και στα αχλάδια αφήνουμε την φλούδα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα φρούτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Περιχύνουμε τα φρούτα με το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε στο μπολ 1-4 φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε τη σαλάτα καλά.

Τοποθετούμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα μαζί με την κανέλα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις αρχίσει να αχνίζει το μείγμα, ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνουμε μέσα στο γάλα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα με το γάλα.

Αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου να γίνει χλιαρό.

Βγάζουμε τη φρουτοσαλάτα από το ψυγείο και αφαιρούμε τα φύλλα δυόσμου.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στα πιάτα και σε κάθε πιάτο ρίχνουμε μια κουταλιά σάλτσα λευκής σοκολάτας.

Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.