ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γαρίδες με σάλτσα μουστάρδας

Οι γαρίδες είναι από τα αγαπημένα θαλασσινά μικρών και μεγάλων και είναι πολύ εύκολες στο μαγείρεμα. Η σάλτσα μουστάρδας τις απογειώνει.

Υλικά

Για τις γαρίδες:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4  κ.σ. μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, κατά βούληση
  • λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή  φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο καλύπτοντας τον πάτο του και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, στη συνέχεια  το κρασί και ανακατεύουμε να διαλυθεί το μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα μουστάρδας, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.