ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες

Γεννηματά σε Στανίσεφ για Σκοπιανό: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις

Τις ενστάσεις της στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ παρουσίασε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας τους να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, όταν εμπλέκονται στα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ειδικότερα της ΠΓΔΜ, αλλά υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση» εξήγησε στον πρόεδρο του ΕΣΚ, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

«Αντίθετα, οξύνει τους εθνικισμούς και στα δύο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» τόνισε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε: «Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας».

«Βεβαίως» συμπλήρωσε, απευθυνόμενη στον κ. Στανίσεφ, «την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας -παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Η κυρία Γεννηματά συζήτησε επίσης ζητήματα που συνδέονται με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.