ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Γιατί στις ΗΠΑ βάζουν τα αβγά στο ψυγείο;

Στο σπίτι όλοι μας λίγο πολύ βάζουμε τα αβγά στο ψυγείο. Ωστόσο, σίγουρα όλοι έχετε παρατηρήσει ότι στο supermarket τα έχουν πάντα στο ράφι. Στις περισσότερες χώρες τουλάχιστον, γιατί στην Αμερική τα βάζουν εξ αρχής στο ψυγείο.

Και μπορεί αυτό να μοιάζει σαν δική τους παραξενιά, ωστόσο έχουν το λόγο τους και είναι πολύ σοβαρός. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ τα αβγά μπαίνουν πάντα στο ψυγείο γιατί οι παραγωγοί τους τα πλένουν! Συνεχίζει να σου ακούγεται παράξενο; Για να ξέρεις, στις ΗΠΑ τα κοτόπουλα δεν εμβολιάζονται κατά της σαλμονέλας και είναι πολύ πιθανό να έχουν μολυνθεί. Ένας από τους τρόπους για να μολυνθούν και τα αβγά τους πάλι, είναι από τα περιττώματα που κολλάνε στο κέλυφος.

avga

Οι παραγωγοί λοιπόν, για να αποτρέψουν τη μόλυνση των αβγών με σαλμονέλα, τα πλένουν και τα στεγνώνουν. Την ίδια στιγμή όμως, αυτή η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα να αφαιρείται ένα στρώμα πρωτεΐνης που προστατεύει τα αβγά από βακτήρια όπως η σαλμονέλα, τα οποία μπορούν να διαπεράσουν το κέλυφος και να εισχωρήσουν στο εσωτερικό τους. Η μόνη λύση που έχουν συνεπώς για να περιορίσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων είναι να τα αποθηκεύουν σε παγωμένο περιβάλλον. Τα βάζουν στο ψυγείο λοιπόν!

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αφαίρεσης αυτού του στρώματος πρωτεΐνης είναι παράνομη σε πολλές χώρες, όπως στις χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, στην Αμερική πρόκειται για τυπική διαδικασία.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.