ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες

Γιούνκερ: Μεγάλη η προσπάθεια της Ελλάδας, αλλά μένουν πολλά να γίνουν

Στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα τη περίοδο της θητείας του έκανε αναφορά στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Στις θετικές συνέπειες των δράσεων της Επιτροπής έβαλε και την Ελλάδα, αναφέροντας πως είναι περήφανος για τη σημαντική πρόοδο που έγινε, ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος. «Απομένει μεν δρόμος», τόνισε ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος, αλλά συμπλήρωσε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό και πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι ένα μεγάλο βήμα.

Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ παραλλήλισε το μέλλον της με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα στα οικονομικά της, ενισχύοντας τις τράπεζες και τη Νομισματική Ένωση αλλά παραμένουν ακόμη αρκετές δράσεις ανεκπλήρωτες, με κυριότερο μέλημα του τη κοινωνική ατζέντα, που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης στο Γκέτεμπορκγ της Σουηδίας το 2017.

Τις δικές τους τοποθετήσεις θα κάνουν σήμερα ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.