ΚΟΣΜΟΣ

Τι προβλέπει

HΠΑ: Νέα τροπολογία βάζει περιορισμούς για τα F-35 στην Τουρκία

Ενισχύει τη νομοθετική πίεση το Κογκρέσο προς την Τουρκία, καθώς μετά τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που θέτει περιορισμούς στην παράδοση των F-35, έρχεται να προστεθεί παρόμοια τροπολογία και στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.

Η τροπολογία προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης κονδυλίων του Πενταγώνου για τη διαδικασία της μεταφοράς των F-35 στη Τουρκία, μέχρι ο υπουργός Άμυνας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών να είναι σε θέση να πιστοποιήσουν στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι η Άγκυρα δεν θα προβεί στην απόκτηση του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Δημοκρατικού γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν, ο οποίος κατέθεσε τη νέα τροπολογία, η απαγόρευση της παροχής οικονομικών διευκολύνσεων καλύπτει όχι μόνο τα F-35 αλλά και όλα τα είδη αμυντικού εξοπλισμού, καθώς και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτόν.

«Το πρόβλημα μας είναι ότι ο πρόεδρος (της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν εξακολουθεί να επιμένει πως θα προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Αυτό είναι απαράδεκτο και αυτές οι δύο τροπολογίες στέλνουν σαφές μήνυμα. Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και κατηγορηματικά δεν πρέπει να κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους συμμάχους της», αναφέρει ανακοίνωση του γερουσιαστή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.