ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αμερικανική εφημερίδα

Οι New York Times εκθειάζουν την Αθήνα στην ταξιδιωτική τους στήλη

«Στην εξαιρετική άνθηση που έχει σημειώσει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια» αναφέρονται οι New York Times σε εκτενές άρθρο στην ταξιδιωτική στήλη της εφημερίδας. «Η πόλη έχει επιδείξει αντοχές στην κρίση και το χάος της οικονομικής κατάρρευσης και αναδύεται μέσα από τις δυσκολίες ως μία από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες, αλλά και πιο δημοφιλής από ποτέ ως τουριστικός προορισμός», υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα, ο αρθρογράφος Charly Wilder είδε αυτή τη φορά μία εντελώς διαφορετική πόλη, με ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο, μία πληθώρα νέων εστιατορίων και bars, γειτονιές που στο παρελθόν ήταν παραμελημένες να αποτελούν πλέον κέντρα πολιτισμού, τρία νέα δημόσια πολιτιστικά ιδρύματα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών να δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης.
anaf_09

 «Η Αθήνα είναι πιο ζωντανή από ποτέ, με πολιτιστική αφθονία, κάτι δύσκολο να κατανοήσει κανείς καθώς συνέβη κατά τη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής καταστροφής στην ιστορία της Ε.Ε» γράφουν οι NYT. Γίνονται επίσης αναφορές στη διεξαγωγή της Documenta αλλά και στα Εξάρχεια, μία γειτονιά που παραμένει κέντρο των αναρχικών αλλά αναδύεται επίσης, ως κέντρο καλλιτεχνών. Ο αρθρογράφος μέσα από συνομιλίες του με ντόπιους επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους αλλά και τη διευθύντρια της Στέγης επισημαίνει ότι η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια δείχνει σημάδια ανάκαμψης με την ανεργία να έχει υποχωρήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και την οικονομία να αναπτύσσεται ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό εστιατορίων και πολιτιστικών κέντρων της πρωτεύουσας.ermou-street_09athen_032

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.