ΚΟΣΜΟΣ

Πρέπει να ξέρουμε να λέμε και κάποια «όχι»

Ιταλός υπ. Εργασίας: Ο ΦΠΑ δεν πρόκειται να αυξηθεί

Ο νέος Ιταλός υπουργός Εργασίας και Ανάπτυξης Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας στην ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio, τόνισε ότι ο φόρος προστιθέμενης αξίας δεν πρόκειται να αυξηθεί, το 2019 από το 22% στο 24%.

«Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν θα συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι «από εδώ και στο εξής είναι το δημόσιο που θα πρέπει να αποδεικνύει ότι ένας έμπορος φοροδιαφεύγει, διότι η βασική αρχή θα είναι ότι οι πολίτες χαρακτηρίζονται από έντιμη στάση και συμπεριφορά».

Αναφερόμενος στην δημόσια οικονομία, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θα ξεκινήσει διάλογο με τις Βρυξέλλες. «Αγαπάμε την Ιταλία και θέλουμε να προάξουμε νέα σχέδια επενδύσεων. Πρέπει, λοιπόν, να διαπραγματευθούμε με την Ευρώπη αναφορικά με όρους που η χώρα δεν μπορεί να αντέξει και να ξέρουμε να λέμε και κάποια "όχι"», είπε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι η Ιταλία θα μείνει εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας, ενισχύοντας όμως τον διάλογο και με άλλες χώρες. «Η κυβέρνησή μας δεν θα δέχεται παθητικά την βούληση άλλων κυβερνήσεων. Και βλέπουμε ήδη ότι η γενικότερη στάση, σε ό,τι αφορά τον κανονισμό του Δουβλίνου, γίνεται πιο ελαστική», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ντι Μάιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.