ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κέικ με γλάσο πορτοκαλιού και δυόσμο

Ένα υπέροχο κέικ στο οποίο η γεύση του ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τον δυόσμο.

Υλικά

Για το κέικ:
  • 1 βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα, το εβαπορέ, το κονιάκ και σιγά σιγά το αλεύρι.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκ. και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά.

Για το γλάσο

Στο  πολυμίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, 2-3 φύλλα δυόσμου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο. Γαρνίρουμε με 2-3 φύλλα δυόσμου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.