ΕΛΛΑΔΑ

Οι αρχηγοί ήταν τρεις φυλακισμένοι

Λάρισα: Συνελήφθη σπείρα που έκρυβε ηρωίνη στο χώμα

Σχεδόν ένα χρόνο κράτησε η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ώσπου να επιτευχθεί η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης σε περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, με αρχηγούς τρεις φυλακισμένους.

To κουβάρι είχε αρχίσει να ξετυλίγεται στις 13 Ιουλίου 2017, όταν συνελήφθη στον Τύρναβο ένας 48χρονος από τα αρχηγικά στελέχη της σπείρας και κατασχέθηκαν 24 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 80 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι έρευνες οδήγησαν στα ίχνη της συμμορίας που δρούσε από το Μάρτιο του 2017 και σταδιακά συνελήφθησαν άλλα δυο αρχηγικά στελέχη της, μια 35χρονη και ένας 26χρονος, που και αυτοί είναι έγκλειστοι στις φυλακές. Ωστόσο, η οργάνωση εξακολουθούσε να διακινεί ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ τα μέλη της χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών και στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις με προκαθορισμένο κώδικα.

Την Τρίτη, όταν η Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας ολοκλήρωσε την “χαρτογράφηση” της συμμορίας, οργάνωσε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας σε συνεργασία με άνδρες των τοπικών τμημάτων Ασφάλειας. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν 14 άτομα, επτά Έλληνες και επτά αλλοδαποί ηλικίας 25 ως 67 χρόνων, 11 από τους οποίους στη Λάρισα, ένας στα Τρίκαλα και δυο στην Καρδίτσα.

Σε ένα από τα σπίτια που ερεύνησαν οι αστυνομικοί... ξέθαψαν ένα κιλό και 730,6 γραμμάρια ηρωίνης που οι δράστες είχαν κρύψει στο χώμα! Ακόμη, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα και άλλους χώρους, κατέσχεσαν 112,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και ναρκωτικών χαπιών, τέσσερα χασισόδεντρα, έναν τρίφτη κάνναβης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, 21 κινητά που χρησιμοποιούνταν στις κωδικοποιημένες συνομιλίες, τρεις αδασμολόγητες τυποποιημένες συσκευασίες καπνού και δέκα λαθραία πακέτα τσιγάρων, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα.

Στα σπίτια των δρατών βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο που αποτελούνταν από ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα κυνηγετικό όπλο, μια σιδερογροθιά, δύο σπάθες, τρεις σουγιάδες, ένα μαχαίρι, ένα στιλέτο, ένα κλομπ, ένα σπρέι πιπεριού και δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου. Ακόμη, κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 6.140 ευρώ, 2.200 λεκ Αλβανίας και 65 λίρες Αγγλίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων καθώς και του Τελωνειακού Κώδικα ατά περίπτωση. Άλλα οκτώ άτομα ηλικίας 25 ως 58 χρόνων κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων συνεργών τους, που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.