ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μαριναρισμένος γαύρος

Γι’ αυτό το απλό πιάτο θα χρειαστούμε πολύ φρέσκο ψάρι, με μόνη συνοδεία ίσως λίγο ψωμί για να «βουτήξουμε» στους χυμούς. Διατηρείται μέχρι και τρεις μέρες στο ψυγείο.

Υλικά

Για τη μαρινάδα:

  • 8 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
  • 4 καυτερές πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι χονδρό

Για το γαύρο:

  • 500 γρ. γαύρος
  • αλάτι χονδρό
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος και φύλλα για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα:

Στύβουμε τα λεμόνια και κόβουμε 2-3 λεμονόκουπες σε πολύ μικρά κομμάτια.

Kόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τις καυτερές πιπεριές και σε λεπτές φέτες τις σκελίδες σκόρδο.

Bάζουμε το χυμό και τα κομμάτια λεμονιού, τις καυτερές πιπεριές και το σκόρδο σε ένα μικρό ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο χονδρό αλάτι.

Για το γαύρο:

Ξεπλένουμε το γαύρο.

Ανοίγουμε με τον αντίχειρά ένα - ένα τα ψάρια, ξεκινώντας από την κοιλιά. Αφαιρούμε το κόκκαλο, την ουρά και το κεφάλι.

Τοποθετούμε τους γαύρους στο ταψί με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη χονδρό αλάτι.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να ασπρίσει η σάρκα των ψαριών.

Ξεπλένουμε ελαφρά τους μαριναρισμένους γαύρους και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.