ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση στο «Europa Forum»

Μέρκελ: Συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου

«Πιστεύω ότι θα προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον και στo θέμα της μεταρρύθμισης της νομισματικής ζώνης», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, σε παρέμβασή της στο «Europa Forum», με το βλέμμα στραμμένο στην εκκρεμούσα γαλλο-γερμανική συμφωνία.

«Στην μεταρρύθμιση όμως θα υπάρξει μόνο ο δρόμος του συμβιβασμού. Ελπίζω ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Όποιος δεν δείχνει, πλέον, πνεύμα συμβιβασμού θα συμβάλει στη διάλυση της Ευρώπης. Ανησυχώ ότι αυτή η ικανότητα για συμβιβασμό μειώνεται» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

«Προσωπικά, δεν θεωρώ σκόπιμα τα ειδικά κονδύλια, τα οποία επιθυμεί η Γαλλία για την Ευρωζώνη, πιστεύω, εν τούτοις, ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα (για τις χώρες της ζώνης του ευρώ) ώστε να αυξηθεί η οικονομική σύγκλιση. Νομίζω ότι σε αυτόν τον δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε. Με το σχεδιαζόμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο δεν θα βοηθά μόνο σε περίπτωση κρίσης, αλλά θα βοηθά και προληπτικά, η Ευρωζώνη αποκτά ένα δεύτερο στήριγμα.

Εκτός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα υπάρχει ακόμη ένας οργανωμένος υποστηρικτικός πυλώνας μεταξύ των κυβερνήσεων»,τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Επαίνεσε, δε, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις δεν αποκλίνει από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.