ΕΛΛΑΔΑ

Θεωρείται βασική πληροφοριοδότρια της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίσια

Μη έκδοση της Μαρίας Εφίμοβα στη Μάλτα αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Να μην εκδοθεί στη Μάλτα η Μαρία Εφίμοβα, βασική πληροφοριοδότρια για την υπόθεση της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίσια, αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η 36χρονη Ρωσίδα βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο έκδοσής της, μετά την έφεση που είχε ασκήσει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Αντώνης Λιόγας κατά της απόφασης του συμβουλίου Εφετών. Με τη συγκεκριμένη απόφαση είχαν απορριφθεί τα δυο αιτήματα των δικαστικών αρχών της Μάλτας για έκδοση της Εφίμοβα. Με την ίδια απόφαση του συμβουλίου Εφετών είχε διαταχθεί ακόμη η άρση της κράτησής της 36χρονης Ρωσίδας στη χώρα μας.

Η ίδια η Εφίμοβα μιλώντας στο Δικαστήριο για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει επιστρέφοντας στη Μάλτα είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να έχει την κατάληξη της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της. Ακόμη, η Εφίμοβα είχε υποστηρίξει πως είναι η μοναδική εν ζωή μάρτυρας που μπορεί να αποκαλύψει την κρατική διαφθορά στη Μάλτα και αυτό την καθιστά στόχο.

Η Εφίμοβα θεωρείται βασική πληροφοριοδότρια της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίσια σε μαφιόζικο χτύπημα τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως έχει αναφέρει η ίδια εργάστηκε στην τράπεζα Ρilatus από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ως προσωπική γραμματέας του προέδρου της. Η συγκεκριμένη τράπεζα, ωστόσο, ελέγχεται για ύποπτους λογαριασμούς και διαπλοκή με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Μάλτας και αυτή ήταν μια από τις πτυχές της έρευνας που διενεργούσε η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.