ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το Σκοπιανό

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Να έρθει στη Βουλή η συμφωνία πριν υπογραφεί

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε η συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό να έρθει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την Κυβέρνηση ζήτησε σήμερα αυτοπροσώπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνομιλία του με τον ΠτΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση», με την αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότηταςαπό την Κυβέρνηση, και επισήμανε εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, απο τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της συμφωνίας.

Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να δεσμεύει τη χώρα και να δημιουργεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την έγκριση της Βουλής, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή.

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας ξανά τον ΠτΔ να παρέμβει ώστε να συμβεί το «συνταγματικά αυτονόητο».

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ακούσει τις απόψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε ότι, με πλήρη σεβασμό του συντάγματος θα πράξει αυτό που του αναλογεί.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεξιός θρησκόληπτος πρόεδρος, κυβέρνηση αριστερής δεξιάς, αξιωματική αντιπολίτευση αδέξιας νεοφιλελεύθερης δεξιάς, κοινοβούλιο με αβάσταχτα πολλή ακροδεξιά, δικαστικό σώμα με δεξιά κεκλεισμένων των θυρών, και επιδέξια αντιδραστική Εκκλησία κράτος εν κράτει . Όλα αυτά στη γλυκιά μας πατρίδα, την κοιτίδα της δημοκρατίας…
    Γκώσαμε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.