ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση στον Παπαδημούλη

Μογκερίνι: Δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη Συρία

Από την πρώτη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία και αυτή η φρικτή ανθρωπιστική κρίση μπορεί να λάβει τέλος μόνο με μια βιώσιμη πολιτική λύση με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ μεταξύ των συριακών μερών στην κατ' εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών διαδικασία της Γενεύης.

Αυτό τονίζει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ύπατη εκπρόσωπος της, Φεντερίκα Μογκερίνι, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η κ. Μογκερίνι σημειώνει ότι η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία της Γενεύης και προσθέτει:

«Η ΕΕ φιλοξένησε τη δεύτερη διάσκεψη των Βρυξελλών για τη Συρία στις 24-25 Απριλίου 2018, στην οποία προήδρευσε μαζί με τον ΟΗΕ, για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί αδιάλειπτα τη συριακή κρίση και να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας των θυμάτων της, ενισχύοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα των χωρών υποδοχής των προσφύγων».

Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης είχε επισημάνει πως «έχοντας ήδη εισέλθει στον έβδομο χρόνο εχθροπραξιών στη Συρία, με εκατομμύρια εκτοπισμένους πολίτες και πρόσφυγες καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και βαριά τραυματισμένους, δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί οι συνθήκες εκείνες που θα οδηγούσαν στην οριστική κατάπαυση του πυρός και στον τερματισμό του πολέμου και της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, η δε Τουρκία, με τη στρατιωτική της επέμβαση στις κουρδικές περιοχές της Συρίας, ανοίγει με τη σειρά της ένα νέο κεφάλαιο εχθροπραξιών».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.