ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πόλεμος ανακοινώσεων

ΝΔ: Τι φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να στείλει το κείμενο της συμφωνίας;

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και ΝΔ, με αντικείμενο τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη συμφωνία, καθώς «δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησής του».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την πλειοψηφία «πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία».

Εντύπωση προκαλεί και το υστερόγραφο της ΝΔ, που επισημαίνει ότι από χθες έχει ζητήσει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. «Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει;», διερωτάται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο κ. Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του.

Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.