ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερά στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής

Νέα δημοσκόπηση: Στο 14,1% το προβάδισμα της ΝΔ - Aρνητική γνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών

Με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (πάντα στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%.

Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.

Με βάση τα ποσοστά αυτά η ΝΔ κινείται σε τροχιά αυτοδυναμίας, με την κυβέρνηση να σημειώνει σημαντικές απώλειες λόγω και της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Οι πολίτες σε ποσοστό 75% αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης και σε ποσοστό 73% αξιολογούν επίσης αρνητικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να παραμένει απαισιόδοξη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τη χώρα συνολικά.

Σε ό,τι αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών το 72% των πολιτών την αξιολογούν αρνητικά, ενώ στη Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 83%.

Αλλά και η συμφωνία στο Eurogroup που «επισφραγίστηκε» με τη φιέστα της γραβάτας, δεν αντιμετωπίζεται θετικά. Το 57% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά όσα συμφωνήθηκαν με το 54% των πολιτών να είναι σίγουροι πως η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει στους επόμενους μήνες.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα ποβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Στα συμπαράσματα της δημοσκόπησης καταγράφεται εμφαντικά ότι η ελληνική κοινωνία θέλει την πολιτική αλλαγή. Ετσι η ΝΔ καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά της από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης, με 42% και το 56% εκφράζουν αρνητική άποψη με τα αντίστοιχα ποσοστά για τον κ. Τσίπρα να είναι 26% και 72%.

Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 38% στις θετικές απόψεις (59% αρνητική), ο Βασίλης Λεβέντης το 33% των θετικών απόψεων (63%) αρνητικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ακολουθεί με 32% (65% αρνητική άποψη), ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 27% θετικών απόψεων (63%).

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. jontikis 9:26 30/06/2018

    Αντε να ξαναρθουν παλι οι κλεφτες και τα λαμογια στην εξουσια!Μονο να μην πουμε στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.